Cpm Yazılım’dan Doğu Anadolu’daki Bilişim Seferberliğine Destek

"Geleceğin Teknolojileri ve İş Dünyası Çözümleri" ana teması ve "Bilişim her yerde" sloganıyla düzenlenen Doğu Anadolu 1. Bilişim Buluşması’nın açılışı bürokrasiden iş dünyasına, belediyelerden akademik çevrelere kadar yoğun bir katılım ile gerçekleşti.  Türkiye’nin yüzde yüz yerli lider yazılım firması CPM Yazılım; Doğu Anadolu 1. Bilişim Buluşması’na katılan firmalara CPM ERP ile karlılık oranlarını %25 oranında artırabileceklerini anlattı.

Cpm Yazılım’dan Doğu Anadolu’daki Bilişim Seferberliğine Destek

Sektörde 1989 yılından bu yana hizmet veren ve Türkiye’nin yüzde yüz yerli lider yazılım firması olan CPM Yazılım; Doğu Anadolu’daki bilişim seferberliğine destek oldu. Türkiye’nin her bölgesine ulaşarak, yazılım sektöründe akla gelen ilk Türk yazılım firması olmak hedefiyle sektördeki başarısını sürdüren CPM Yazılım, şirketlerin yabancı yazılım firmalarına mahkum olmasının da önüne geçiyor.

Doğu Anadolu 1. Bilişim Buluşması kapsamında konuşma yapan CPM Yazılım Proje Müdürü Ahmet Yıldırım yazılım ihracatının önümüzdeki dönemde çok daha hızlı artacağına dikkat çekerek, ülke olarak artık yazılım sektörünün ve özellikle Türk yazılımcıların dünya sıralamasına girebilecek duruma geldiklerini belirtti.

CPM ERP ile Şirketlerin Risk Kaybı En Aza İniyor

Sunmuş oldukları CPM ERP yazılımı hakkında bilgi veren Yıldırım; “Tüm bilgi akışını tek bir havuzda toplayarak, gerek raporlamada gerek veri girişinde kullanıcılarımıza ciddi zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyoruz. Risk kaybını da minumuma indiren ERP yazılımımız; bir işletmenin sadece stok-cari-muhasebe çözümünü değil, tüm iş sürecini tek bir çatı altından yönetmesine imkan sağlamakla kalmıyor, şirketlerinizin sayısı ne kadar fazla olursa olsun tüm birimlerin aynı dili konuşmasına fırsat sunuyor. Stok takibinden Malzeme İhtiyaç Planlamaya, Risk Yönetiminden Kredilere, Yasal Defterlerden Uluslararası Raporlamaya ve Kalite Yönetiminden, Toplam Verimlilik Yönetimine kadar birçok sistemin bir arada çalıştığı entegre sistemler bütünü olan ERP, katman mimarisine sahip bir uygulama olarak her türlü ihtiyacı sistem üzerinde hızlıca karşılıyor.” diyerek yazılımın kullanım alanlarına değindi.

“Yerli Yazılım” Bir Ülke Meselesidir

Yazılım sektöründeki yabancı firmaların ödemelerini dolar ve euro üzerinden aldığına dikkat çeken Yıldırım, Türk sanayisi başta olmak üzere tüm kamu kuruluşlarının bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini dile getirdi.  15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra yerli yazılım firmalarına yurt dışından satın alma talebi geldiğini söyleyen Yıldırım; “Özellikle ABD, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafından teklif yağıyor. Peki neden? Yazılımlar; firmaların yatak odaları gibidir. Türkiye’de birçok önemli kamu ve özel sektör kuruluşları yabancı sermayeli firmalar ile çalışmaktadır. Özellikle kritik konumdaki kamu kuruluşlarının yerli yazılımları tercih etmeleri hem ülke menfaatleri hem de gizlilik açısından önem taşımaktadır.” dedi.